Σημείωμα προς γονείς

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τηλ. και fax: 2743023235 

Email: lykxylok@sch.gr

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Όπως γνωρίζετε, η συνεχής και δημιουργική συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων, αλλά και των μαθητών κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Γι΄αυτό και απευθύνομαι, εκ μέρους του Συλλόγου των Διδασκόντων , να ζητήσω την αμέριστη συμπαράσταση σας στο δύσκολο έργο μας. Δεν χρειάζεται να τονίσω πόσο η συμπαράσταση αυτή, με τη μορφή της πρόθυμης και καλοπροαίρετης συνεργασίας μας, θα είναι ωφέλιμη και γόνιμη για τα παιδιά σας και μαθητές μας. Είμαι βέβαιος για την πρόθυμη ανταπόκρισή σας.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ορισμένα πρακτικά ζητήματα, των οποίων η γνώση εκ μέρους σας θα συμβάλει στην καλή λειτουργία του σχολείου και θα κάνει την συνεργασία μας ποιοτικά καλύτερη.

  1. Οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται εγκαίρως στο σχολείο, δηλαδή πριν από την έναρξη της προσευχής. Μετά το κτύπημα του κουδουνιού η κεντρική είσοδος κλείνει.
  2. Είναι αναγκαία η έγκαιρη δικαιολόγηση των απουσιών, μέσα σε δέκα (10) ημερολογιακές μέρες από την τελευταία ημέρα απουσίας του παιδιού.
  3. Το όριο των απουσιών που μπορεί να πραγματοποιήσει ο μαθητής είναι:  α) 64 δικαιολογημένες β) 50 αδικαιολόγητες και συνολικά 114. Αν ο μαθητής υπερβεί τα όρια αυτά, δεν έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις.
  4. Ο γονιός ή ο κηδεμόνας έχει τη δυνατότητα να δικαιολογεί μέχρι δύο (2) κάθε φορά σχολικές μέρες απουσιών του παιδιού και μέχρι τη συμπλήρωση δέκα (10) ημερολογιακών ημερών συνολικά στη διάρκεια του σχολικού έτους.
  5. Οι πάνω από τρεις (3) συνεχόμενες σχολικές μέρες απουσίες δικαιολογούνται με αίτηση του γονέα και ιατρική βεβαίωση της ασθένειας.
  6. Τα δικαιολογητικά των απουσιών τα προσκομίζει ο ίδιος ο γονέας ή ο κηδεμόνας του μαθητή, στη Γραμματεία του σχολείου.
  7. Οι μονόωρες απουσίες δεν δικαιολογούνται.
  8. Για να πάρει ο μαθητής ολιγόωρη άδεια απουσίας από το σχολείο, πρέπει να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία ο γονέας με την Διεύθυνση του σχολείου.
  9. Τα κινητά τηλέφωνα δεν επιτρέπονται στο σχολείο.
  10. Το κυλικείο δεν πουλάει καφέ στους μαθητές.
  11. Θα ήθελα επίσης να σας διευκρινίσω ότι οι χοροί που διοργανώνονται από τους μαθητές, πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με δική τους ευθύνη, ενώ ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων δεν έχουν καμία σχέση ή συμμετοχή και επομένως και καμιά ευθύνη για τις εκδηλώσεις αυτές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την αμέριστη και πρόθυμη συμπαράστασή σας.

 

Ξυλόκαστρο, 8/10/2015

Ο Διευθυντής

Μαυρόπουλος Ανδρόνικος

    Γεωλόγος – ΠΕ04.05